czekoladki-reklamowe-57430-sm.jpg

Czekoladki reklamowe z chili

Czekoladki reklamowe

Czekoladki reklamowe

W jaki sposób skutecznie wypromować oferowane przez siebie produkty czy usługi? Doskonale do tego celu sprawdzają się różnego rodzaju gadżety reklamowe. Zamiast decydować się na zakup tradycyjnej ich wersji – koszulek, kubków czy długopisów, postawić można na słodkości z logo. Tego typu produkty dostępne są w wielu rozmaitych wersjach. Największą popularnością cieszą się czekoladki w różnych odsłonach. Do wyboru mamy między innymi pakowane pojedynczo produkty, klasyczne tabliczki, bombonierki, praliny lub trufle. Kluczową kwestią jest tutaj ich opakowanie, na którym znaleźć może się nazwa i logo firmy, jej slogan reklamowy czy ciekawa, przykuwająca wzrok grafika. W jaki sposób samodzielnie przyrządzić takie słodkości dla kontrahentów?By przygotować czekoladki reklamowe z dodatkiem chili, potrzebne będą: po 1 tabliczce czekolady deserowej i mlecznej, 1/4 śmietany kremówki 30%, skórka z 1 pomarańczy oraz szczypta chili w proszku.

W jaki sposób krok po kroku przyrządza się takie czekoladki reklamowe? Pierwszy krok to roztopienie czekolady śmietany w kąpieli wodnej. Następnie dodajemy skórkę pomarańczy oraz chili. Całość mieszamy na gładką masę i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Kolejny etap to wlanie do zagłębień silikonowych foremek czekolady, do około 1/3 wysokości. Następnie obracamy je w taki sposób, by czekolada dokładnie pokryła wszystkie ścianki. W celu usunięcia nadmiaru czekolady, foremkę obracamy do góry nogami i czekamy, aż spłynie. Przygotowaną w ten sposób foremkę umieszczamy w zamrażalniku na około 15 minut.

Zastygnięte Czekoladki reklamowe wypełniamy masą. Do tego celu wykorzystać można na przykład rękaw cukierniczy. Zostawiamy około 2 milimetry od brzegu foremki. Naczynie umieszczamy w zamrażalniku na około 10 minut. Następnie wierzch zalewamy czekoladą, wyrównując całość nożem. Po upływie kilka minut delikatnie wyciskamy czekoladki z foremek. Tego typu słodkości najlepiej przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Do tego celu dobrze sprawdzi się na przykład metalowa puszka.